Видеонаблюдение - описание и видове камери

корпусна камераКорпусни камери са подходящи за вътрешен монтаж, а също така се използват и за навън, поставени в кожух. Кожухът трябва да бъде с нагревател и е желатено да има и вентилатор.
куполна камера Куполни камери също са подходящи за вътрешен монтаж, отличават се с дискретен дизайн. И двата вида са подходящи за магазини, офиси, хотели и др. подобни помещения.
инфрачервена камераИнфрачервени термо камери - функционират по начин, подобен на този на конвенционалните камери, с тази разлика, че вместо видимата светлина, за формиране на изображението използват инфрачервено лъчение. Използвайки излъчвателната способност на телата те формират образа и могат да работят при пълна тъмнина
IP камераIP камери - тази камера е компютърен процесор, уеб сървър и камера в едно. Тази комбинация от технологии дава възможност да се записват изображения, да се компресират и предават по IP мрежа или интернет. Всяка IP камера има собствен адрес и е свързана директно в локална мрежа или интернет - работи напълно независима.
PTZ камераЗа ефективна охрана на обширни площи се използват PTZ камери и Dome камери. Това са управляеми комплекси с движение в две плоскости и приближаване (zoom) на образи. Управлението може да се извършва и дистанционно чрез локална мрежа или интернет свързаност.
DVRЦифровото записващо устройство (DVR) представлява специализиран компютър за събиране, отразяване и архивиране на видеоинформацията. Архивирането се извършва в повечето случаи върху компютърни "твърди" дискове. В зависимост от конфигурацията DVR-ите могат да обслужват от 1 до 16 камери, като се предлагат обикновенно за 4, 8, 9 или 16 входящи телевизионни канала.

Услуги и приложение

Видеонаблюдение.еу извършва всички услуги съпътстващи изграждането на системи за видеонаблюдение - изготвяне на проект, доставка на оборудване, изграждане и монтаж, обучение за работа със системата, гаранционна и следгаранционна подръжка. Ние сме в състояние да предложим на всеки клиент решение, което да задоволи най-пълно специфичните му нужди.

Ние предлагаме:

Видеонаблюдение

Контрол на достъп

Структурно окабеляване

Пожароизвестяване

Сигнално-охранителна техника