Видеонаблюдение или CCTV (closed circuit television)

Видеонаблюдение (CCTV) е предаването на видео сигнал, обикновено до контролен център оборудван с видеомонитори. Видеонаблюдение може да се извършва с охранителна, наблюдателна или информационна цел.

Видеонаблюдение се използва почти винаги в зони където е необходимо охраната да има поглед върху охранявания периметър, такива са банки,казина,летища,военни бази, складови бази, супермаркети.

Все по голямото използване на системите за наблюдение на публичните места води до противоречиви мнения за видео услугите. Много хора протестират, че се нарушава личното им пространство, но от друга страна доста подкрепят услугата понеже спомага за разкриването на престъпления, наблюдение върху различни индустриални процеси, дистанционен видеоконтрол на строителни обекти.

В днешни дни всеки може да поръча изграждане на видеонаблюдение, за частна, комерсиална или охранителна цел.

По доброто и естествено по скъпото решение при изграждането на система от камери за наблюдение е като крайно устройство да се инсталира професионален цифров видео рекордер (DVR). DVR устройствата предлагат широка гама от приложения.

  • Възможност за запис за доста дълъг период от време
  • Възможност за регулиране големината,качеството и цветността на изображението
  • Засичане и сигнализиране при движение (motion detection camera)
  • Възможност за отдалечено видеонаблюдение
  • Уведомяване по имейл за определено програмирано събитие
  • Уведомяване със SMS, за определено програмирано събитие
  • Наблюдение в реално време
  • Запис на звук
  • Много лесен за употреба интерфейс

Другият вариант за цифрово видеонаблюдение, е компютърна система с инсталирана кепчърна платка и система от видеокамери закачени към нея. Това е по-евтиният вариант, който си има свойте достойнства и недостатъци. Той може да ни предложи всичките услуги който предлага професионалния видеонаблюдение рекордер, но качеството на изображението обикновено е по-ниско.

Видеонаблюдение услуги

Видеонаблюдение.еу съсредоточава усилията си в проектиране и изграждане на решения в областа на цифровото видеонаблюдение.

Ние сме специализирани в проектирането и изграждането на кабелни трасета, системи за видеонаблюдение, периметрова охрана, системи за сигурност, окабеляване, структурно окабеляване и цялостни комуникационни решения.

Стартирахме дейността си на територията на гр. Пловдив, Пловдивска област, но вече можем да осигурим поставяне на камери и всички други наши услуги на територията на цялата страна.

Благодарение на дългогодишният ни опит сме в състояние да Ви осигурим качествено и лесно за употреба видеонаблюдение, същото важи и за всяка друга наша услуга.

Сферата ни на действие включва - окабеляване на сгради, структурно окабеляване по всички утвърдени стандарти, системи за видеонаблюдение на сгради, жилища, банки, цехове, фабрики и заводи, системи за сигурност от различно естество, поставяне на камери, поддръжка на камери, системи за охрана на периметъра, системи за контрол на работно време, контрол на достъп, видеодомофонна мрежа и още много други.

Ние предлагаме:

Контрол на достъп

Структурно окабеляване

Пожароизвестяване

Видеонаблюдение

Сигнално-охранителна техника