Приложение

Системи за видеонаблюдение се използват за няколко основни дейности:

  С охранителна цел

За първи път камери за наблюдение извън военни обекти са използвани за увеличение сигурността на банките. Експериметни във Великобритания през 70-те и 80-те години на миналия век (включително видеонаблюдение на външен периметър в Bournemouth през 1985) водят до доста по големи тестови програми в началото на 1990 г. Всички те са обявени за успешни в правителствен доклад наречен CCTV: Looking out for you. Доклада е публикуван през 1994 и открива пътя за масирано навлизане на камерите и системите за видеонаблюдение в нашата действителност.

Много специалисти са категорични, че самото присъствие на система за видеонаблюдение оказва психологически натиск на повечето престъпници и дори ги отказва от извършването на евентуални престъпления.

Камерите спомагат и при разследването на различни тежки престъпления, задържането на Дейвид Коупланд бомбаджията от Сохо става след събрани много доказателства от охранителни камери, освен това доста отвлечени или изгубени деца са намерени благодарение на видеонаблюдение. След бомбените атентати в Лондон през 2005 поставените видеокамери са използвани за идентифициране на атентаторите.

  Безопасност на движението

Система за видеонаблюдение може да бъде инсталирана, когато оператор на голяма транспортна машина няма поглед върху цялата площ с цел избягване нараняване хората около него. Например във метрото оператора трябва да може да види, че няма останали хора на вратите и че релсите пред него са чисти. Оператори в паркове за забавление също може да използват системата преди пуск на съоръженията. Много градове и натоварени пътни възли имат просторни трафик мониторинг видеонаблюдение системи. Използват се предимно да засичат нарушители и инциденти.

  Следене на индустриални процеси

Индустриални дейности който се определят като опасни за човека, в наши дни се следят с CCTV системи. Това са предимно процеси в химическата индустрия, атомните електроцентрали, реактори, мини. Използването на термографични камери, позволява на операторите не само да виждат но и да определят температурата на процеса.

Видеонаблюдение услуги

Видеонаблюдение.еу съсредоточава усилията си в проектиране и изграждане на решения в областа на цифровото видеонаблюдение.

Видеонаблюдение.еу съсредоточава усилията си в проектиране и изграждане на решения в областа на цифровото видеонаблюдение.

Ние сме специализирани в проектирането и изграждането на кабелни трасета, системи за видеонаблюдение, периметрова охрана, системи за сигурност, окабеляване, структурно окабеляване и цялостни комуникационни решения.

Стартирахме дейността си на територията на гр. Пловдив, Пловдивска област, но вече можем да осигурим поставяне на камери и всички други наши услуги на територията на цялата страна.

Благодарение на дългогодишният ни опит сме в състояние да Ви осигурим качествено и лесно за употреба видеонаблюдение, същото важи и за всяка друга наша услуга.

Сферата ни на действие включва - окабеляване на сгради, структурно окабеляване по всички утвърдени стандарти, системи за видеонаблюдение на сгради, жилища, банки, цехове, фабрики и заводи, системи за сигурност от различно естество, поставяне на камери, поддръжка на камери, системи за охрана на периметъра, системи за контрол на работно време, контрол на достъп, видеодомофонна мрежа и още много други.

Ние предлагаме:

Видеонаблюдение

Контрол на достъп

Структурно окабеляване

Пожароизвестяване

Сигнално-охранителна техника